Jos Muller begint zijn muzikale carrière op jonge leeftijd op de accordeon en een klassieke leerschool. Een goede vriend –Pieter Engels- had talent op de saxofoon en speelde al snel samen met andere vrienden in bandjes. Tijdens deze oefensessies begreep Jos al snel dat de accordeon een lastig instrument is om toe te voegen in bandverband en werd hij gegrepen door de elektrische gitaar. Met een geleende elektrische gitaar en een omgebouwde buizen-radio als versterker ging hij op de zolderkamer aan de slag. Meespelen met de platenspeler (niet stampen !) op de platencollectie van zijn broer (Deep purple, Led Zeppelin, Status Quo etc.) werden de eerste stapjes gezet op het 6 snarige instrument.

Enigszins serieus werd dit toen een coverband werd samengesteld op de HTS samen met klasgenoten. Het plezier van samen muziek maken in de oefenruimte en het optreden in diverse kroegjes en feestjes is sindsdien gebleven.

De muzikale interesse verschuift in verloop van tijd richting de bluesmuziek. Dat de diversiteit van deze muziek is enorm is ondergaat Jos in de band ‘Bluescombustion’ wat jarenlang zijn thuisbasis wordt. Samen met mede gitarist Piet van der Laan speelt Jos hierin om-en om de solo & slagpartijen. De band ontwikkelt zich langzaam maar gestaag met de jaren en diverse boeiende optredens passeren de revue. Bluesfestivals, Appelpop en diverse podia in Noord Holland worden bestormd en is de leerschool voor Jos in de muziek-scene.

Later wordt de overstap gemaakt naar de LA-Bluesband uit Hoorn.  Ook hier weer samen met Piet van der Laan wordt de band versterkt met een gitaar duo wat blind op elkaar ingespeeld is. Na enkele jaren wordt het echter tijd voor een volgende stap.

De formatie Bootleg Blues Company is op zoek naar een bluesgitarist en de samenwerking is geboren. Het samen spelen met deze door de wol geverfde muzikanten is nauwelijks een uitdaging te noemen vanwege de ontspannen sfeer en het gezamenlijke doel vooral plezier te hebben in het maken van muziek.  Dat dit bovendien gepaard gaat met het doel op redelijk niveau mee te draaien in het blues-circuit motiveert alleen maar. Op deze voedingsbodem groeit Jos in zijn rol en met passie worden solo’s uit zijn ‘tenen geperst’. Maar ook als slaggitarist laat hij zich de ene keer van zijn subtiele kant en de andere keer van zijn ‘ruig-rockende’ kant zien.